Skip to content

Csonka Júlia

Csonka Júlia

Település: Budapest és Balaton

E-mail: etelem.eletem@gmail.com

https://www.etelemeletem.hu/ 

A kisbabákat mindig is nagyon szerettem, már kislányként alig vártam, ha ismerősi körben baba született, hogy én is megfoghassam és babusgathassam.

Jóval később amerikai szülésfotósok képei kerültek elém, amik kendőzetlenül mutatták az éppen megélt szülési folyamatokat és anyai érzéseket leginkább háborítatlan szüléseknél. Teljesen magukkal ragadtak a felvételek, nem győztem kutatni utána az ilyen témájú oldalakat, szülésfotósokat. Valami ott indult jobban el bennem. Elképzeltem, hogyha segítség lehetnék én is, hogy minél békésebb legyen az anya szülése és egy új élet születése, ha megörökíthetném a momentumokat és átadhatnám képeken is őket örök emlékbe, milyen hálás lennék, hogy ezzel foglalkozhatok.

Az egyetemi tanulmányaim végén a diplomamunkámat az anyaságról írtam, egy anyabarát nézőpontból, és jóformán egy szociálpszichológiai munka lett, ami az akkori tanszékvezetőből elég nagy nemtetszést váltott ki. Erre számítottam is, de semmi másról és semmilyen más módon nem voltam hajlandó írni.

Az anyaság-szülés-születés témák kutatása mellett több női körön vettem részt, ahol a női lélekrésszel és például azzal foglalkoztunk, mit hordozunk magunkban akár a fogantatásunktól kezdve. Hiánypótlóak az ilyen körök a mai társadalomban, amiből jóformán kikoptak a női/férfi „szertartások” és nem nagyon van mély tudásátadás, kapcsolódás.

2018-ban a születésnapomra esett a Vízbenszülés konferencia, és tudtam, hogy nem véletlen, ott a helyem. Ittam Barbara Harper minden szavát, és óriási közlési vágyat éreztem magamban utána, hogy továbbadjam, amiket hallottam. Aztán elmentem egy bábapraxis várandós pároknak rendezett információs estjére tájékozódni az otthonszülésről, hogy az hogyan zajlik itthon, mik a feltételek, protokollok, minden érdekelt. 


2020-ban jutottam el végül a MODULE dúlaképzésére, hogy minden információm meglegyen, hogyan lehetek a babára vágyó, babát váró, vajúdó, gyermekágyas nők, anyák és párjaik segítségére.

Dúlaként és funkcionális táplálkozási szakreferensként azt szeretném, hogy a kívül-belül egészséges nők és férfiak úgy fogadhassák a gyermeküket, hogy az az új élet a lehető legszebben, legbékésebben és legegészségesebben érkezhessen a világra.

Ehhez elengedhetetlen az anya testi-lelki felkészültsége, nyugalma és biztonsága, hiszen ami benne zajlik a várandóssága előtt, közben, a szülés alatt és után, mindazzal kezdi meg útját az általa világra hozott új élet.

Célom ezért a (leendő) anyák, apák és hozzátartozók támogatása és informálása dúlaként, illetve funkcionális táplálkozási szakreferensként, hogy minden feltétel teljesülhessen egy szép szüléshez, születéshez és folytatáshoz. Örömmel segítek mindenkinek, aki bizalmába fogad.

Az SZJA 1+1 százalékának felajánlásáról továbbra is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni

2024. május 21-ig.

Köszönjük szépen, ha 2023-ban a MODULE részére ajánlottad fel az adód 1%-át!
Ha teheted, kérjük, hogy 2024-ben is támogasd egyesületünket!

Neked csak pár kattintás, nekünk nagy segítség!

Magyarországi Dúlák Egyesülete
Adószámunk: 18691676-1-42