Skip to content

Földi Anikó

„Úgy hiszem; a szülés az egyik legmeghatározóbb élmény mind a mama, mind a baba szempontjából. Ezt a felemelő csodát megélni feledhetetlen és ebben minden kismamát és babáját támogatni és segíteni kell. A szülés egy természetes folyamat, melynek kíséréséhez kellő alázat és mélyről jövő szeretet szükséges.”

Földi Anikó vagyok, két kislány édesanyja. Ami engem illet, járom az utam és tanulom önmagam. 14 éves voltam, amikor az édesanyám 36 éves korában elhunyt. Utána hirtelen felnőtté kellett válnom, majd jött a munka és a szerelem, ez utóbbi gyümölcsei pedig szépen sorban.

2007-ben született az első lányom, és ekkor kezdtem el egyre nyitottabbá válni, kiteljesedni nőként és édesanyaként. Megérintett a várandósság és szülés csodája, támogató anyukák közösségére találtam és később baba-mama klubok házigazdájává váltam. Rendezvények szervezése során bővültek az ismereteim a természetes várandósságról, vajúdásról, szülésről, hordozásról…

Amikor – talán nem véletlenül – megtalált egy dúlaképzés, éreztem, hogy meg kell valósítsam az álmom, így jelentkeztem és 2009-ben sikeresen elvégeztem a képzést Győrben.

A tanfolyam számomra igen mély önismereti tapasztalás volt, csodálatos, meghitt kicsi csoporttal és rengeteg felismeréssel, ami a saját születésemet, női mivoltomat illeti. Feledhetetlen és meghatározó emlékek ezek, melyekből a mai napig táplálkozom. Itt már egészen biztossá vált számomra, hogy dúlaként vagyok önmagam, és ezzel van dolgom, feladataim. A sors azonban úgy rendelte, hogy a képzés idején fogant meg nálunk a második kicsi élet, így aztán egy ideig ismét a várandósságé lett a főszerep. Később pedig az vált fontossá, hogy háborítatlan szülésre készülhessünk. Második gyermekünk 2010-ben otthon született a természet rendje szerint.

Úgy érzem, dúlának lennem elhívatás és igyekszem is eszerint megnyilvánulni, nagy szeretettel segítem és támogatom a hozzám fordulókat.

Az SZJA 1+1 százalékának felajánlásáról továbbra is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni

2024. május 21-ig.

Köszönjük szépen, ha 2023-ban a MODULE részére ajánlottad fel az adód 1%-át!
Ha teheted, kérjük, hogy 2024-ben is támogasd egyesületünket!

Neked csak pár kattintás, nekünk nagy segítség!

Magyarországi Dúlák Egyesülete
Adószámunk: 18691676-1-42