Skip to content

Tiszolczi-Földes Eszter

Települések: Budapest, Győr-Moson-Sopron megye

Mobil: +36 70 246 3430

E-mail: t.foldeseszter@gmail.com

Kislány korom óta különösen vonzott a szülés, születés csodája. Számtalanszor meséltettem el anyukámmal a saját születésemet és időnként az öcsémét is. Minden alkalommal hiányzott valami. Vártam egy katartikus csoda élményt, ehelyett a kórházi személyzet hidegsége, a magányos kiszolgáltatottság, a be nem teljesülés érzése voltak a meghatározó érzelmi benyomásaim a történeteket hallgatva.

2008-ban született a kisfiam. Nem jártam szülésfelkészítőkre, de sokat olvastam a várandósságról, szülésről, csupa olyan irodalmat amelyek azt a hitet erősítették bennem, hogy a szülés természetes folyamat, lehet bízni a saját testünkben, a kisbabánkban. Kórházban szültem, ahol sem a háborítatlanságot sem a természetességet nem tapasztalhattam. 21 órás vajúdás és számos beavatkozás után kisfiam hüvelyi úton született. A katartikus csoda élmény elmaradt. Szerencsére hamar összebarátkoztunk csodálatos kisbabámmal, és a gyermekágy alatt kaptam jó sok csodaélményt. Elkezdtem keresni a lehetőségeket, hol juthatnék több információhoz a várandósságról, szülésről, születésről. A dúlákról már korábban hallottam, így kutakodni kezdtem. Hamar a MODULE dúlaképzésén találtam magam, miközben második gyermekemet vártam. Az első nap után tudtam, hogy meghatározó tapasztalásokban lesz részem és igen, ez az, ezt kerestem. Gyógyultak a traumatikus szüléssel szerzett sebek, sok felismeréssel gazdagodtam, úgy éreztem, hogy megtaláltam az utam.

2010. márciusában megszületett a kislányom, 3 óra leforgása alatt, aminek a jelentősebb részét otthon töltöttem, így „csak” a kitolási szakra jutó beavatkozásokat szenvedtük el. Az ő születése már sokkal mélyebb megélésekhez segített, de a folyamat háborított befejezése most sem engedte a csoda beteljesülését.

Szeretettel és hálával gondolok vissza az akkori önmagamra, gyermekeimre, férjemre akik nélkül most nem ezt az utat járnám.

2011-ben költöztünk Budapestre, ezután kezdtem kapcsolódni női körökhöz, jártam a MODULE esetmegbeszélőire, olvastam, képeztem magam. Miután kislányom is akkorára cseperedett, hogy már éjszaka is tudott nélkülözni, egyre jobban vártam a pillanatot, hogy igazán dúlává avatódjak. Hamarosan egy kedves barátnőm megkért, hogy kísérjem a szülését. Segítőként jelen lenni egy új élet születésénél egy eddig nem tapasztalt, mégis nagyon otthonos és varázslatos élményt jelentett. Elköteleződtem a születés, szülés mellett.

Ha szeretnél megkeresni, a következő elérhetőségeken találsz meg:

Telefon: +36 70 246 3430

E-mail: t.foldeseszter@gmail.com

Az SZJA 1+1 százalékának felajánlásáról továbbra is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni

2024. május 21-ig.

Köszönjük szépen, ha 2023-ban a MODULE részére ajánlottad fel az adód 1%-át!
Ha teheted, kérjük, hogy 2024-ben is támogasd egyesületünket!

Neked csak pár kattintás, nekünk nagy segítség!

Magyarországi Dúlák Egyesülete
Adószámunk: 18691676-1-42