Skip to content

Vargáné Nagy Anna

Település: Budapest, Pest megye

Mobil: 06 30/435-6267

Email: nanna@aquanatal.com

Szeretném, ha minél több nő jutna el odáig, hogy önmagát tökéletesnek, csodálatosnak, erősnek, szépnek és kiteljesedettnek érezhesse. Ebben egy jó szülésélmény sokat segíthet, és életre szóló energiatartalékot jelenthet a nőiség minél teljesebb megélésének útján.

40 éves vagyok, három gyermek édesanyja. Lányaim 16 és 14 évesek, fiam pedig 10. Várandósságaim mindig örömtelik, boldogok, szüléseim hagyományos kórházi szülések voltak.

Kicsi korom óta tudom, hogy olyan hivatást kell választanom, ahol gyermekekkel foglalkozhatok, és segíthetek rajtuk. Mindig nagyon szívesen hallgattam a felnőttek szüléstörténeteit, akkor még nem sejtettem, miért ez a vonzalom. Gimnázium után konduktornak tanultam a Pető Intézetben, és azóta is ott dolgozom. Sok olyan gyermek kerül hozzánk, aki szülés körüli oxigénhiányos állapot miatt lett mozgássérült. Nagyon sokat gondolkoztam azon, hogyan lehetne csökkenteni ennek esélyét, és ma már tudom, hogy a dúlás szülések során kisebb a sérülések esélye, mert a háborítatlan szülés a babának is jobb minőségű születést jelent. Nagyon szeretem a csoportomban gondozott gyermekeket, de mostanra tudatosodott bennem, lehet hogy nem csupán ez az én életutam.

A másik furcsaság az életemben a pici gyerek utáni vágy. Szültem három gyermeket, mégis folyamatosan arra vágyom, hogy újszülöttet ringathassak. Ha a környezetemben baba született megpróbáltam segíteni, tanácsokat adni, ha szükség volt rá, és ennek nagyon örültek a kismamák. Rádöbbentem, hogy nem saját babát kell szülnöm, hanem más mamáknak kell segítenem a várandósság alatt, a vajúdás és a szülés folyamán, a szoptatás nehézségei közepette.

2006 tavaszán részt vettem egy AquaNatal tanfolyamon, hogy minél több várandós anyának tudjak segíteni abban, hogy mire eljut a szülésig nőiségében megerősödjön. 2006 szeptemberében végeztem el a várva várt dúlaképzőt, melynek fantasztikus négy napja alatt sok mindent megtapasztaltam, megtudtam rólunk Nőkről, és én is sokat fejlődtem. Szeretném, ha minél több nő jutna el odáig, hogy önmagát tökéletesnek, csodálatosnak, erősnek, szépnek és kiteljesedettnek érezhesse. Ebben egy jó szülésélmény sokat segíthet, és életre szóló energiatartalékot jelenthet a nőiség minél teljesebb megélésének útján. Elvégeztem a 40 órás „Korszerű szoptatási ismeretek” tanfolyamot, hogy hatékonyabb segítséget tudjak nyújtani a szülés után a kismamáknak.

Post partum időszakban (a szülés utáni első hetekben) is szívesen megyek családokhoz segíteni akkor is, ha nem kísértem a szülést.