Skip to content

B. Bengő Hajnalka

Település: Zala és Vas megye (intézmények: Zalaegerszeg, Keszthely, Szombathely)

Mobil: +3630 2188 684

Email: bengo.hajnalka@gmail.com

Szakmai közösségi profilom: https://www.facebook.com/bengohajnalka.perinatalis

Dúláink

Egy kamasz Lányka édesanyja, perinatális szaktanácsadó, dúla vagyok. Eredeti hivatásom szerint szociálpedagógus, szociálpolitikus.

2010 óta foglalkozom szülősegítéssel, kiemelt fókusszal a koraszülés nehéz élményét átélt szülőkre, melyhez az erős belső motivációt az adja, hogy én is koraszültem.

A koraszülő segítést a „Korán érkeztem” Közhasznú Egyesület a Koraszülött Gyermekekért és Családjukért égisze alatt végzem. (www.koranerkeztem.hu)

Szakmai tudásom bővülését, segítő szemléletem megerősödését hozta, hogy 2016-ban perinatális szaktanácsadó lettem.

Szülősegítés terén sok tapasztalattal rendelkezem, tudom mit jelent támogatni és támogatva lenni. Tudom mit jelent egy anyának a szülésélménye.

A hosszú évek alatt megtapasztaltam, milyen ereje van a nőknek, milyen csoda történik az anyává válás, a családdá válás útján.

A szülés/születés misztériuma magával ragadott és éreztem többet szeretnék tudni, tenni, így 2020-ban dúla és a MODULE tagja lettem.

Dúlai tevekénységem a várandós nő kívánságának megfelelően alakul, éppen ezért a dúlai teendők is minden esetben az adott anya vagy szülőpár személyes igényei szerint változnak.

Dúlaként segíteni tudom egyénre szabottan a szülésfelkészülést, a családdá válásra való lelki-érzelmi felkészülést. Fontosnak érzem a szülés utáni időszakra való tudatos készülődést is, mert jellemzően a pár fókusza a szülés/születésig tart, holott a szülői szerepbe kerülés is egy igen fontos – tanulási -folyamat.

Objektív információk nyújtásával segítem a párt az informált döntéseik meghozatalában. A vajúdás és szülés alatt, legyen az otthoni vagy intézményi környezetben – folyamatos jelenléttel- a kismamának -érzelmi és fizikai támaszt nyújtok.

Dúlai minőségben egy kevésbé kommunikált helyzetben – pre- és perinatális veszteség esetén – is rendelkezésére állok az érintett szülőknek. Tapasztalatom szerint – köszönhetően a tabusításnak – kevés érintetthez jut el az információ, hogy egy ilyen nehéz élethelyzetben is lehetséges a dúlai szülés/veszteség kísérés, a támogató jelenlét.

Mottóm: „Dúlai tevékenységem alapja a bizalmi kapcsolat, mely szolgálja a feltétel nélküli elfogadó gondoskodást.”