Skip to content

Cseke Bernadett

Cím: Budapest, I.kerület

Mobil: +36-20-3347-099

E-mail: cseke.bernadett@gmail.com

Cseke Bernadett vagyok, 1980-ban születtem. Budapesten élek kis családommal. Sokfelé sodort már az élet, nagy utat bejártam, mire megtaláltam magamban, hogy a dúlaság és a szülés, születés az a terület, ami igazán vonz és csinálni szeretnék. Műszaki főiskolán szereztem diplomát 2003-ban, évekig végeztem irodai munkát, közben természetgyógyászatot tanultam, reflexológus és masszőr lettem. 2014-ben mentálhigiénés segítő szakember képesítést szereztem a Károli Gáspár Református Egyetemen, majd 2015-ben Szülésfelkészítő oktató lettem.

Váratlanul lettem várandós 2009. decemberében, és nagyon örültünk a babának. A várandósság hónapjai gyönyörűek voltak, átalakultam nem csak kívül, de belül is. 2010. szeptemberében született Ákos, és a szülésem csodaszép volt, életem legmeghatározóbb élménye. Apás-dúlás szülés volt és olyan erőt kaptam tőle, ami örökre, kitörölhetetlenül bennem marad. Olyannyira meghatározó volt, hogy azt éreztem, nekem muszáj valamilyen úton-módon a szülés, születés csodáját folyamatosan, újra és újra átélnem. Így 2010. decemberben elvégeztem a MODULE dúlaképzőjét. Rögtön utána megint várandós lettem, és 2011. szeptemberében, háborítatlanul megszületett Iván. Az ő születése is fantasztikus élmény volt, egészen más, mint az első szülésem, mégis hasonlóan egy életre szóló, meghatározó tapasztalás volt.

2013 őszén harmadszor is várandós lettem, és 2014. májusában megszületett a kislányunk, Alma. Ő sürgősségi császármetszéssel látta meg a napvilágot, mivel a várandósság felénél kiderült, hogy a méhlepényem a méhszájamon tapadt és ez nem is változott meg a várandósság végéig. Megtapasztaltam milyen, amikor vajúdás nélkül, egyszer csak, hirtelen ki kell emelni a gyermekemet a hasamból, azért, hogy mindketten életben maradjunk. Nehéz és fájdalmas volt ez az élmény, de ettől még a kislányom születése is maga volt a csoda!

Úgy gondolom, hogy a szülés spirituális élmény, mely megváltoztatja a tudatállapotot. Ha hagyjuk a saját ütemében vajúdni az anyát, és megfelelő támogatást nyújtunk neki, a szülés magától lezajlik. Nincs szükség semmiféle beavatkozásra, csak jelenlétre, figyelemre és tiszteletre. Ezt tudom én nyújtani, mint dúla. Jelen vagyok, figyelem minden kérésedet, rezdülésedet. Ha kell masszírozlak, ha kell bíztatlak, és fogom a kezed, de ha kell csendben maradok és háttérbe vonulok.

Hiszem, hogy a szülés- és születésélmény alapvetően befolyásolja mind az anya, mind a baba egész életét, és ezért fontosnak tartom, hogy minden nő és gyermek maximális tisztelettel és méltósággal, gyengéden és háborítatlanul szülhessen és születhessen. Abban szeretnék segíteni, hogy ez az élmény olyan legyen a hozzám forduló nőknek, amiből később majd erőt meríthetnek és boldog leszek, ha úgy gondolnak vissza rá, mint életük legszebb napjára.

A várandósság elejétől szívesen kísérem a családokat ezen a rendkívüli úton. Akár e-mailen, akár telefonon is várom a megkereséseket, hogy aztán – ha te is úgy érzed – személyesen is meg tudjunk ismerkedni egymással.

Várok minden érdeklődőt szeretettel, és zárom soraimat ezzel az idézettel, mely egy amerikai bábától való:

„A gyermekszülés a legnagyobb beteljesülés.”