Skip to content

Dobiné Olasz-Papp Nóra

Település: Budapest, Pest megye

E-mail: info@dobinenora.hu

Weboldal: www.dobinenora.hu www.valaszkeszszulok.hu www.mibenszuljek.hu


Dúláink

Talán közhelynek tűnik, de kiskorom óta éreztem, hogy mások segítése, támogatása, megerősítése az életcélom. Ám, hogy ez az életcél valójában a kismamák, anyák, szülők felé szól, csak anyává válásom után lett kristálytiszta. 2009-ben született első gyermekem, a kisfiam (kórházban), majd 2012-ben és 2017-ben jött világra két lánykám (otthon). A szülések közt három vendégbaba is tett nálunk keserédes látogatást.

Mikor kitisztult előttem segítővé válásom útja, úgy nyíltak meg a kapuk a számomra legelőrevivőbb képzések felé is. Így lettem anya-magzat kapcsolatanalitikus, személyközpontú tanácsadó, vendégbaba gyászcsoport vezető, szülésfelkészítő és dúla.

Hivatásom és a mindennapi életem során is a legfontosabb elem a rogersi elvek alapján történő lét mindenféle kapcsolódásban: feltétel nélküli pozitív elfogadás, empátia, hitelesség. Az életünk során bármikor, ám különösen kiemelt életciklusokban, tehát a várandósság bármely szakában, szülés előtt-alatt-után, a szülőség különböző pontjain, mikor megéljük a kontrollvesztettséget, kilépni kényszerülünk komfortzónánkból, megismerkedünk árnyoldalunkkal, kifejezetten jól eshet egy ítélkezés-és tabumentes, érzelmileg is biztonságos meghallgatás és támogatás. Megoldáscentrikusság helyett megtartás és saját erőd kibontakozása, saját kompetenciád megtalálása és mélyítése.

Hiszek a női erőben, az istennői minőségben, a szülés valódi természetében, a magzatok, kisbabák, gyermekek kompetenciájában, tudásában.

„Van egy erő,ami szüléskor eljön a nőkhöz. Nem kérik, egyszerűen csak elárasztja őket. Összegyűlik, mint a felhő a szemhatáron, átsuhan az égen, és magával hoz egy gyermeket.”
(Penny Armstrong)