Skip to content

Schimcsig Nóra

Sokfélék vagyunk, eltérő a sorsunk. Ami bizonyos, hogy én szilárdan, kétely nélkül, mindenkor hiszek benned. Ebben látom legfontosabb feladatomat. Persze, akad más is, amit tehetek érted – talán neked most más tűnik fontosnak. 🙂

Sok okod lehet arra, hogy dúlát keress. Például magabiztos vagy, pontosan tudod, mire van szükséged, és kik támogathatnak ebben. Vagy érezheted magad elveszettnek a sok kérdés és információ között. Akár az is előfordulhat, hogy félsz, sőt rettegsz valamitől a szülés körül. Esetleg nehéz, embert próbáló élethelyzetbe kerültél, és magányosnak érzed magad.

Valószínűleg már tájékozódtál, mit nyújt számodra jelenleg a magyar egészségügy, akár van pénzed az elérhető legjobb szolgáltatásra, akár nincs. Talán azzal szembesültél, hogy a testi egészségeddel ugyan foglalkoznak, de a lelkivel, érzelmivel, spirituálissal kevésbé. Talán azt tapasztaltad, hogy a futószalag-szerű ellátás során semmilyen személyes figyelemben nem részesültél. Talán fantasztikus, empatikus szakembert találtál, de jól jönne valaki, aki a hétköznapi apróságokban, praktikus dolgokban szolgálatodra lenne, mint mondjuk nagyobbacska gyermeke(i)d ellátása, amikor pihenésre lenne inkább szükséged.

Talán szeretnéd valakivel átbeszélni a lehetőségeidet – hiszen akad belőlük rengeteg -, valakivel, aki nem elfogultan csak a maga igazát ajánlgatja.

Talán még nem tudod pontosan, hogy kórházban, otthon, vagy születésházban… hogy orvossal, szülésznővel, bábával, vagy nélkülük… de jó lenne, ha valaki tapintatosan sürgölődne majd körülötted a gyermekágyas időszakban, hogy neked kis családodon kívül senkire és semmire se legyen gondod, és kiélvezhesd minden percét ennek a csodálatos és fontos időszaknak.

Talán történt veled valami, most vagy régen, ami megsebzett, összetört, és gyógyuló törékenységedet csak gyengéd kezek érinthetik, értő pillantások simíthatják.

Talán a környezeted nem elég támogató, és eleged lett belőle, hogy mindenki jobban ért hozzád, mint te magad!

35 éves vagyok, egy 6 éves fiú édesanyja. Megtapasztaltam, hogyan oldódik félelmem a nagy ismeretlentől, és találok rá önmagamra. Megtapasztaltam, hogyan érek lányból magabiztos „tigrisanyává”, és lenyűgöz, ahogyan ez a misztérium velünk, nőkkel, megtörténik!

Fiatalon közgazdász lettem, és rájöttem, hogy mindenben, ebben is az ember(ek) érdekelt(ek) – így pszichológiát tanultam. Ügyfélszolgálaton dolgoztam majd tíz évet – ebből négyet trénerként. Eleinte csak gyermekem miatt bújtam három nyelven a várandósságról, szülésről, szoptatásról, gyermeknevelésről szóló irodalmat, a szüléstörténeteket, a kismamafórumokat – később ez a hobbimmá vált, és kíváncsiságom a MODULE dúlatréningjére vitt. Ott eldőlt, hogy ez a hivatásom – de még valami hiányzott. Továbbképzések, tanulmányutak, konferenciák, civil szervezetekben zajló önkénteskedés és önismereti munka után éreztem késznek magam.

Késznek arra, hogy úgy tudjak más családok életéhez átmenetileg kapcsolódni, hogy az a maximális érzékenység, tisztelet, elfogadás és tapintat jegyében történjék, az ő javukra, anélkül hogy bárkire a saját értékeimet, félelmeimet, céljaimat erőltetném rá.

Keress bátran, egy telefonhívás vagy email semmire sem kötelez! 🙂